Reclaim Västra Hamnen 13 juni

Västra Hamnen är ett relativt nybyggt område i Malmö med fallos-symbolen Turing Torso som sin stoltaste byggnad. Det är ett område med rätt spännande arkitektur och ligger precis vid havet. Problemet är att det är ett rent överklassområde. En lägenhet med havsutsikt kostar 50 000 per kvadratmeter. I Västra Hamnen byggs det som aldrig förr, trots krisen. Över 500 nya bostäder, givetvis till ett pris som ingen vanlig människa har råd att betala. Faktum är att området till och med är för dyrt för de rika, varpå det kommunala bostadsbolaget MKB fått för sig att rikingarnas hyror måste subventioneras. Vart tas de pengarna ifrån? Jo, från höjda hyror i mindre fashionabla områden i Malmö, som Herrgården.

Överklassen tror att de kan undkomma verkligheten genom att stänga in sig i sina flashiga ghetton. Dessvärre för dem har de fel. Den 13 juni arrangerar Mangla (kvinnoseparatistisk antifascistisk aktionsgrupp) en fet gatufest i deras område för att göra dem uppmärksamma på att vi finns här och att vi aldrig kommer ge upp förrän klassamhället ligger i ruiner.

flyer

Annonser

27 kommentarer

 1. Fan va ni är töntiga! Att det är dyrt i Västra Hamnen är för att vänsterpatrask ska hållas borta! Hoppas batongerna smakar!

 2. Jag hoppas på ett nytt Genua 2001! Pang!

 3. Hoppas ni åker på så sjukt mycket spö era små svin!

 4. Varför måste jag skämmas för att jag pluggat 6 år på högskola och jobbar 60 timmar i veckan, till råga på allt i en stad 80 mil bort så att jag inte kan träffa min familj under veckorna. Skärp er ni lata bidragstagare. Jag är trött på att betala skatt åt er. Klipp er och skaffa ett jobb i stället för att vara avundsjuka på oss som jobbar hårt.

  • jag som knegare är trött att få betala för dig ditt jävla svin. betala för era företag som går omkull och era banker som drattar på ändan företagarna är dom största jävla bidragstagarna i det här landet och det är knegare som en själv som får stå för notan så dra åt helvete med ditt jävla skitsnack jävla bracka

   • Vem har fått det bra under många år. Ordet är knegarna…..

    Avundsjukan är en större drift än den sexuella driften…

    Om ingen satsar i företagen så finns det inga jobb, märker du att alla skall vi vara ett team.

    Jävla bracka kan du skriva. Men till dig finns ett ord idiot.

 5. Hoppas poliserna gör rätt sak den här gången och krossar era skallben med batongerna. Jag funderar på att köpa luftgevär och skuta mot er! Jävla komunistsvin

 6. Ge er nu! Jag ska stå på balkongen och spruta champange på er, era töntar.

 7. Eftersom arrangören inte ansökt om demonstrationstillstånd så kan jag bara dra följande slutsats:
  1) Demonstrationen blir inte av och detta är då alltså bara falsk information,

  eller

  2) Alla demonstranter kommer att begå ett straffbart lagbrott – ”störande av allmänn ordning”. Eftersom många deltagare frivilligt lämnat ut sina personuppgifter via Facebook så kommer en identifiering att underlätta oerhört. Personligen så kommer jag att vara på plats och dokumentera alla som deltar och i synnerhet de som begår yterligare grova brott i samband med detta.

  Vill bara uppmana alla tidigare ostraffade personer, som i framtiden tänkt skaffa ett jobb, banklån eller bostad att överväga mer än en gång om ni verkligen vill delta och riskera att hamna i brottsregistret.

 8. Klasskrig, märker redan här hur borgarna bävar! Muppar, snart kommer vi och ni kan inte göra nått åt det!

 9. Ju mera ni förstör desto mindre skattemedel finns kvar för eran egen försörjning.
  Jag tar för givet att ni inte är förvärvsarbetande. Alla som har arbete har faktiskt råd att kunna bo i västra hamnen sedan är det prioritering om man verkligen vill bo där eller inte emn det är en helt anan sak. För övrigt vet jag ingen lägenhet som kostar 50kSEK/kvm. Mycket dålig fakta från de avundsjuka.

 10. Nine months in prison. Hoppas att ni också får det

  http://sydsvenskan.se/malmo/article441333/Fangelse-och-friande-for-tennisbrak.html

 11. Det må så vara att politikerna tagit dåliga beslut. Om man är emot detta finns det bara en sak att göra: Engagera sig politiskt och få sin röst hörd hos dom som fattar besluten.
  -Ge fan i att ge er på de som bor i Västra Hamnen!
  Dom har inte gjort er något ont! Dom har slitit hårt för att ha råd att bo där, hur skulle det skada någon annan?

  Reclaim-fester i sin ursprungliga mening är ok, dvs man fixar plats, fest, musik och dans. Med andra ord, ingen idioti, inget trashande, inget trassel – bara the real deal.

  I detta fallet vill man ”sätta de rikas trygghet i gungning” – det är ju terrorism!

  Det är också besynnerligt att Reclaima Västra Hamnen: Hit kommer folk från alla klasstillhörigheter för att softa, bada och njuta av havet och de fina omgivningarna. På sommaren fylls området av folk som inte bor där!
  -Varför reclaima ett område där alla redan är välkomna?

  Ni är en skam för den riktiga Reclaim-rörelsen.
  -Fake!

 12. Det må så vara att politikerna tagit dåliga beslut. Om man är emot detta finns det bara en sak att göra: Engagera sig politiskt och få sin röst hörd hos dom som fattar besluten.

  Reclaim-fester i sin ursprungliga mening är väl ok, dvs man fixar plats, fest, musik och dans – that’s it.
  I detta fallet vill man “sätta de rikas trygghet i gungning” – det är terrorism.

  Det är också besynnerligt att Reclaima Västra Hamnen: Hit kommer folk från alla klasstillhörigheter för att softa, bada och njuta av havet och de fina omgivningarna. På sommaren fylls området av folk som inte bor där!
  -Varför reclaima ett område där alla redan är välkomna?

  Detta följer inte den riktiga Reclaim-rörelsens ideologi utan är bara en ursäkt att trasha det som andra byggt upp!

 13. Jag hoppas nån fixar er för gott era jävla vänstersvin! Inte en chans att samhället tolerat något liknande från nazisterna. Otroligt… Ni är för helvfete måndubbelt värre! Ni skulle fanimej utrotas fort som fan!

  • Ja med en bostadsrätt på Östra Torn i Lund så har du det väl gött som fan. Och då förstår vi att du inte har något begrepp om bostadsproblematiken i Malmö eller Lund. Tack för ditt inlägg.

 14. Haha så roligt att se alla idoter skriva ”hoppas batongerna kmr smaka” osv dom fattar inte att AFA Julia kan ta deras IP hur jävlal ätt som helst. Haha snacka om idoter asså. Vi ses i hamnen (Y)

  • Och vad skall ni göra sen när ni tagit ip-adresserna? Ni har tydligen hittat en fiende och det är samhället. Tycker synd om er och inte ens vädret verkar gilla er.

 15. Jag är personlig assistent och bor i Västra Hamnen, att det bara är rika personer som bor här är en myt. Vi är många som bor här som inte är särskilt rika, men det finns väl inga nyanser i ert hat. Ni hatar mig för var jag bor och inte för vem jag är.

 16. Eftersom jag bor i detta omdiskuterade område så kan jag berätta att det GÅR att bo här utan miljoner på banken. Jag och min sambo (som är student) har en hyreslgh alldeles intill Scaniabadet. Själv jobbar jag i en verkstad, och har inte särskillt hög lön ( Ja, ett helt vanligt jävla knegarjobb..). Inga miljoner på banken, inga rika släktingar, tyvärr. Vi prioriterar vårt boende (3:a för 8000:-) och avstår från annat. Helt jävla enkelt… Ni är välkommna precis som alltid,, men sabbotage känns jävligt onödigt, då det är VI ALLA som måste betala detta sedan…..

 17. Tänk såhär:

  Det är bra att det finns områden i Malmö som attraherar människor med relativt hög inkomst. Man betalar skatt där man bor. Malmö har i många år haft problem med att folk med en hög inkomst som arbetar i Malmö, väljer att bosätta sig i någon av Malmös kranskommuner, Vellinge, Lomma. Därför är det mycket bra med ett område som västra hamnen, det genererar skatteintäkter till Malmö. Dessutom är det ett mycket vackert område, som Malmöborna har reclaimat sedan flera år tillbaks.

 18. Vad är det för fel att göra en reclaim the street? Vi demonstrerar emot att det byggs så mycket på Västra hamnen/b001 där vanliga arbetarklassen inte har råd att bo än att bygga hus till studenter, arbetarklass familjer. Självklart tycker jag man ska göra detta lugnt utan våld men MAN MÅSTE UT PÅ GATAN OM MAN ÄR MISSNÖJD , det är härligt att se att ungdomar inte längre sitter hemma och väntar , utan att de går ut på gatorna och demonstrerar är viktigt , vi måste bevisa för politikerna att vi inte är nöjda med deras politik.
  ni kallar kommunister och vänsterpacket för idioter? haha det är ni som kallas oss så som är idioter , vi kämpar för ett annat samhälle och vi står för det.
  och fyfan vad bra gatufest det blev 😀

 19. Vi stod på andra sidan polisavspärrningen igår bland många andra som inte bor i västra hamnen som kommit för att titta på och lyssna. Jag var där för att jag ville bilda mig en egen uppfattning istället för att lyssna på vad andra säger.
  Jag är besviken på att tåget inte släpptes in på området. Jag tror att många har en uppfattning om hur demonstranter är, och jag tror att många demonstranter har en uppfattning om hur de som bor i västra hamnen är. Nu fick ingen en chans att mötas och visa hur man egentligen är. Dessutom gick det inte att höra vad tågets speaker sa överhuvudtaget på andra sidan polisavspärrningen.
  Jag kan förstå om de stoppat tåget från början, då de affischer jag sett inte ger intryck av att det skall vara en lugn fest, men tåget kändes hur lugnt som helst och jag tycker att man borde tagit hänsyn till detta och släppt på.
  Polisen gav intrycket av att boende i västra hamnen barrikaderat sig, men detta är ju ett beslut som polisen tagit, och inte de boende. För egentligen är det väl inte de boende i hamnen som är målet för demonstrationen, utan kommunen de bostadsbolag som bara bygger dyra lägenheter, och i synnerhet MKB som tillhör kommunen och skall vara allmännyttiga? Jag har svårt att förstå hur Malmös kommunstyrelse idag kan kalla sig för socialister.

 20. Sån otrolig hyckleri från AFA

  1. Ni proteterar var ni ska bo

  Vi tar i dagsläget in ca 90.000 nyanlända…. Det finns INGA bostäder åt dessa. I veckan hade TV4 inslag om det måste byggas 128.000 ungdomslägenheter åt 200.000 unga!

  Detta TIGER ni om!

  2. Var är jobben gnäller ni om. Vi tar in 90.000 nyanlända per år. TROTS massarbetslöshet på 400.000.

  Var ska alla tiotusentals nyanllända jobba och bo??

  Härligt med konkurans va???

 21. Jag fattar inte hur man vara så hatisk i ett land, där VEM SOM HELST, GRATIS kan utbilda sig till jobb som genererar en inkomst med vilken man kan bosätta sig i t. ex västra hamnen.

  Ni har ALLA rätt till flera års studiemedel på gymnasial nivå, om ni av någon anledning misslyckades med gymnasiet, och kan sedan FÅ BETALT för att utbilda er till vad ni vill.

  Om ni lade hälften av energin ni lägger på att gnälla över de så kallade klass-skillnaderna på att jobba med er själva och med att bygga upp era egna liv, kan ni gå hur långt som helst. Om ni VÄLJER att bara gapa om orättvisor i stället för att utnyttja alla de gratis möjligheter som vårt, trots allt, fantastiska system erbjuder, så är det inte konstigt att ni inte blir tagna på allvar av någon utanför er egen lilla krets.

  Jag känner personligen en hel del människor som bor i västra hamnen: orkestermusiker, målare, någon universitetslektor, reklamare osv. Dvs jobb som vem som helst av er kan ha inom 10 år, om det är det ni bestämmer er för. Det är otroligt missvisande och orättvist att rikta ett hat mot dessa människor. Klart att det finns snikna, hemska rika människor i västra hamnen, precis som det finns snikna småsinta kommunister på möllan. Var på ”samhällsstegen” man befinner sig är inte det som avgör om man är en god människa eller inte, utan hur man behandlar sina medmänniskor. Att påstå något annat är lika sjukt som att hävda att människor är mindre värda, eller svin, för att de till exempel kommer från ett annat land.

  Hälsningar,

  Leo

 22. 1. AFA-anhängare är så unga att de varken hunnit göra rätt för sig, eller nått en inkomstnivå som ger större möjligheter. Därför får de bo i enklare kvarter – PRECIS SOM JAG FICK INNAN JAG HADE RÅD ATT FLYTTA TILL VÄSTRA HAMNEN.

  2. AFA är en grupp som liksom en del andra måste skylla sin egen situation på någon annan grupp. Är det inte någon supporterklubb, så är det invandrare eller varför inte de rika i samhället.

  Ni är ointelligenta. Och ska förtryckas.

 23. […] Reclaim Västra Hamnen, en gatufest med syftet att tillfälligt återta vad arrangörerna ansåg vara ett överklass i […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s