RECLAIM ROSENGÅRD 22 augusti 20.00

Den 22 augusti ordnas vad som beskrivs som ”sommarens fetaste gatufest” på Herrgården i Malmö. 20.00 i rondellen vid Shellmacken på Ramels Väg. Läs manifestet nedan, hämtat från reclaimrosengard.wordpress.com

//Afa Julia

********************************************************
I vilken annan stadsdel i Malmö skulle invånarna tvingas bo i söndermöglande lägenheter fyllda av kackerlackor, trots att kommunen känt till problemen i tio år? I vilken annan stadsdel skulle polisen avsätta resurser från hela Skåne för att inleda en permanent belägring? I vilken annan stadsdel skulle de sociala problemen konsekvent angripas med repression? Svaret är ingen. För det här handlar om Rosengård – men mest av allt handlar det om klass.

Rosengård, och i synnerhet Herrgården, beskrivs som ett segregerat problemområde, en grogrund för radikal islamistisk verksamhet och gängkriminalitet. Men i själva verket är det hela Malmö som är en segregerad stad, till följd av en rasistisk klasspolitik som medvetet gynnat de rika i Malmö. I Rosengård bor arbetarklassen, till stor del med utomeuropeisk bakgrund. De som har absolut minst makt över sina egna liv – på botten av klassamhället.

Det kostar ingenting att skita i oss.

Journalister, proffstyckare, polischefer och politiker gnäller när ungdomar på Rosengård attackerar polisen med stenar men håller tyst om att politikerna i Malmö stad egentligen bara skördar vad de sått när de i åratal bara svarat på de sociala problemen med ökad repression: fylla området med rasistiska poliser som trakasserar ungdomarna och kallar dem för “apajävlar”, “blattejävlar” och andra rasistiska förolämpningar.

Ska vi snacka organiserad kriminalitet så är de verkliga kriminella på Rosengård Contentus och Newsec, som vräker ungdomarna från deras fritidsgårdar och tjänar miljoner på att inte underhålla husen de förvaltar. Till de kriminella hör även MKB som putsar upp Malmö stads varumärke genom att med hjälp av höjda hyror i bland annat Rosengård, erbjuder rika människor subventionerade lyxlägenheter i Västra Hamnen. Det är kriminellt att som Malmö stad i åratal känna till att mängder med lägenheter på Herrgården är direkt hälsofarliga för de som bor där men ändå inte göra något åt saken.

Vad som däremot INTE är kriminellt är att slåss för ett värdigt liv, för rätten att bli behandlad med respekt och mot att tvingas leva som i en polisstat i sitt eget bostadsområde.

Den 22 augusti kl. 20 ordnar vi Reclaim Rosengård, en fet gatufest i rondellen intill bensinmacken på Ramels väg, som en protest mot de sociala förhållandena på Rosengård. Vi bor inte alla på Rosengård, vissa jobbar, andra studerar eller är arbetslösa, vissa har svensk bakgrund, andra icke-svensk. Men vi har ett gemensamt: vi är trötta på att bli behandlade som skit!

Därför kräver vi:

SNUTEN UT UR HERRGÅRDEN

SÄNKTA HYROR OCH TOTALRENOVERINGAR AV ALLA NEDGÅNGNA FASTIGHETER

SJÄLVSTYRANDE OCH FRIA FRITIDSGÅRDAR

Annonser

6 kommentarer

 1. Haha, ni är fan sjuka, utnyttjar situationen i Rosengård på ett anarkistiskt sätt, pinsamt, riktigt pinsamt!

  FFS skärp er och väx upp!

  • Du får gärna utveckla den kritiken lite grann.

   mvh

   //Afa Julia

 2. Vadå utnyttja?
  Det är en situation som är uppenbar!
  Ingen mår bra över situationen i Malmö, antingen kan man sitta och klaga på sitt feta arsle, eller så kan man visa missnöje på olika sätt. Polisen måste ut ur herrgården!

 3. Så mycket dumheter!
  Afa och hela ”Reclaim-rörelsen” kommer att få så mycket motstånd att det kommer att börja göra ont.

 4. haha ni fick spö av rosengårdarna, när inte ens dom vill ha er då måste ni vara total värdelösa.

 5. Reaktionerna från de boende i Rosengård visar tydligt att ni inte har något stöd där heller. DET ÄR INGEN SOM VILL HA ER. Fattar ni inte det???? Ni brister i respekt på ett mycket värre sätt än de som ni säger er bekämpa. Lägg ner er verksamhet nu eftersom den ändå aldrig kan nå sitt syfte när de som ni säger er beskydda avskyr er.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s